Ana içeriğe atla

İMAR BARIŞI HAKKINDA HERŞEY BURADA


İMAR BARIŞI NELERDEN OLUŞUR. KİMLER BAŞVURU YAPAR NASILMI ?
SON SATIRA KADAR OKUYUN BİLGİ SAHİBİ OLUN
1-YAPI KAYIT BELGESİ
YAPI KAYIT BELGESİ NEDİR? NE İŞE YARAR ?
Yapı kayıt belgesi imar barışı kapsamında ilk başvuru işlemidir ve yapınızın tespit edilmesini sağlayan bir beyandır.Bu beyanı vererek
ELEKTRİK ABONELİĞİ
SU ABONELİĞİ
DOĞALGAZ ABONELİĞİ
VARSA PARA CEZALARI İPTALİ - YIKIM KARARI İPTALİ - HAPİS CEZASI İPTALİ OLMASINI SAĞLAR.....
TAPU YERİNE GECMEZ.
a-)Yapı kayıt belgesi başvurusu hatasız ve eksiksiz doldurulmalıdır. Formu hatasız doldurmak önemlidir .Hatalı başvuru yapılması halinde belge iptal edilir
KAT MÜLKİYETİ ALMAK İSTEYENLER TAPULARINI AYIRMAK İSTEYENLER KAT MÜLKİYETİ NE BAŞVURU YAPMALIDIRLAR .
KAT MÜLKİYETİNE BAŞVURMAK İÇİN YAPI KAYIT BELGESİ ALINMASI ZORUNLUDUR .
KARŞILAŞILAN GENEL SORUNLAR HİSSELİ OLAN TAPULARDA SÖZLEŞME VE TAAHHÜTNAME İLE ALINMIŞ HİSSELİ ARAZİLERDE VE BELEDİYELERİN YAPMIŞ OLDUĞU ŞUURLANDIRMA DAN SONRA YEŞİL ALANA BIRAKILMIŞ PARK ALANINA BIRAKILMIŞ YOL GEÇİRİLMİŞ .TAPU ALANINA BAŞKA HİSSEDARLAR EKLENMİŞ VEYA YER MÜLKİYETİ BŞKASINA VERİLMİŞ GİBİ DURUMLARLA KARŞILAŞILMAKTA .
ÖNEMLİ OLAN DİĞER NOKTA HARİTA MÜHENDİSLERİNCE ÖLÇÜMLERDE YAPININ YOLA ÇIKMASI VARMI - BAŞKA ADA PARSELE TAŞMASI TECAVÜZÜ VARMI . VEYA BAŞKA BİR YAPININ MEVCUT ARSAYA TECAVÜZÜ VARMI .
BU GİBİ DURUMLARIN TESPİT EDİLMESİ VE İLK ÖNCELİK SORUNLU DURUMLARIN ORTADAN KALDIRILMASI OLMUYORSA YASADA DÜZENLEME YAPILMASININ BEKLENMESİ . VEYA NASIL BİR YOL İZLENMESİ GEREKTİĞİNİ ÖĞRENMEK İÇİN MİMARLIK OFİSLERİ ÇEVRE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜKLERİ BELEDİYELER VE KADASTRO YA GİDİLMESİ GEREKİR. BU GİBİ DURUMLAR VAR İSE KAT MÜLKİYETİ YAPILAMAMAKTADIR.
KAT MÜLKİYETİ BAŞVURUSU İÇİN YUKARIDA BELİRTİLEN SORUNLARIN OLMAMASI ARSANIN VE İÇİNDEKİ BİNANIN SORUNSUZ OLMASI GEREKMEKTEDİR.O YÜZDEN HARİTA MÜHENDİSLERİNCE YER KONTROL VE ÖLÇÜMLERİNİN YAPILIP APLİKASYON HAZIRLANMASI GEREKMEKTEDİR.
ASLINDA BAŞVURU ÖNCESİNDE BU İŞLEMLERİN DOĞRU TESPİT YAPILIP BAŞVURUYU SONRA YAPMAKTA FAYDA VARDIR. SORUNLU YERLERDE İSE ÖNCE SORUNLARIN ÇÖZÜLMESİ GEREKMEKTEDİR.
SONRAKİ İŞLEM SIRALAMASI
YAPI KAYIT BELGESİ ALAN TAPU SAHİBİ MİMARA HAZIRLATACAĞI
* MİMARİ PROJE
*KAT İRTİFAKI PROJESİ
*MAHAL ALAN HESAPLARI CETVELİ
*YÖNETİM PLANI VE HARİTA MÜHENDİSİNİN HAZIRLAYACAĞI ZEMİN APLİKASYON PLANI İLE ( başvuru öncesi yapılması gereken ilk işlem)
BİRLİKTE LİHKAP A TAPU CİNS DEĞİŞİKLİĞİNE BAŞVURU YAPMALIDIR.
-TAPU CİNS DEĞİŞİKLİĞİ OLDUKTAN SONRA EVRAKLAR TAPUYA GİDEREK KAT MÜLKİYETİ İŞLEMİ YAPILACAKTIR.
KAT MÜLKİYETİ BAŞVURUSUNDA YAPI KAYIT BELGESİ İÇİN ÖDENEN MEBLAĞ KADAR BİR MEBLAĞDA BURADA YATIRILIR . VE KAT MÜLKİYETİ TAPULARI ALINMIŞ OLUR .
İKİ AŞAMALI İŞLEMLERİ BU ŞEKİLDE SIRALAYABİLİRİZ.
HARÇ OLARAK DEVLETE YATIRILACAK BU ÜCRETLER KONUTLARDA %3 - TİCARİ ALANLARDA %5 OLARAK YAYIMLANAN KANUNDA BELİRTİLMİŞTİR.
MİMARLIK OFİSLERİNE BAŞVURUDA
*MAL SAHİBİNİN E DEVLET ŞİFRESİ
* KİMLİK FOTOKOPİSİ
* YAPININ TAM ADRESİ
*TAPU FOTOKOPİSİ
*MAL SAHİBİNİN İKAMET ADRESİ
* BİNA FOTOĞRAFLARI(Fotoğraflar aplikasyon krokisi hazırlanırken çekilecektir.)
DİKKAT :
ÖLÇÜLENDİRME HARİTA MÜHENDİSLERİNCE OLMALIDIR . APLİKASYON RESMİ BİR İŞTİR.
EMLAKÇI -DANIŞMAN - ARACILIK ve AYAKÇILIK YAPANLAR YAPAMAZLAR . RESMİYETİ YOKTUR .
PROJE MİMARİ PROJE OLMALIDIR .
KİMİ YERLERDE RÖLÖVE DEDİĞİMİZ KABA HATLARI GÖSTEREN PROJELER VERİLİYORMUŞ .. CÜZİ RAKAMLARA
KAT YÖNETİM PLANINI GÖSTEREN ŞEMA
MİMARİ PROJE ONAYLI OLMALI
YORUMLARLA BİLGİ ALMAYA ÇALIŞMAK YERİNE ARAYARAK YÜZYÜZE GÖRÜŞEREK (MUTLAKA MİMARLIK OFİSLERİ )
DURUMUNUZU BELİRLEMEK DAHA SAGLIKLI OLACAKTIR..
O YÜZDEN DANIŞMANLIK FİRMALARI EMLAKÇI ARKADAŞLARIMIZ İŞ TAKİPÇİ ARKADAŞLARIMIZ OLDUKÇA KARIŞIK OLAN VE TAM ANLAMI İLE HİZMET VEREMEYEN BU KANUN YASASINI UYGULAMAYA GEÇMEMELİDİR.
İMAR BARIŞI KANUNU SEÇİMLERDEN DOLAYI ERKENE ALINMIŞ VE EKSİKLERİ BULUNMAKTA OLUP ÇÖZÜM SUNACAK YAPIDA OLMAYIP BELİRSİZLİK BULUNAN DURUMLARI VARDIR .
BU KANUN KAPSAMINDAN ANCAK ŞUAN İÇİN HİÇBİR SORUNU BULUNMAYAN YERLER FAYDALANABİLECEK VE SORUNLU OLAN YERLER SORUNLARI GİDERİLMEDİKÇE VE İLAVE YASALAR İLE SORUNLARIN NASIL NE ŞEKİLDE VE ŞARTLARDA ÇÖZÜLECEĞİ NET BİR AÇIKLAYICI BİLGİ İLE BELİRTİLMEDİKÇE VATANDAŞA BİR FAYDASI OLMAYACAKTIR.
BU NEDENLEDİR Kİ BU KAPSAMDA VATANDAŞA FAYDALI BİLGİLERİ ÇEVRE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜKLERİ BELEDİYELER VEYA MİMARLAR VEREBİLİR.
BİR İŞLEM YAPILACAKSA İLGİLİ KURUMLAR EĞER YOĞUNLUKTAN DOLAYI İŞLEM YAPILAMIYORSA MİMARLIK OFİSLERİNE BİZZAT GİDİLEREK BİLGİ ALINMALI VE KONTROLLÜ İŞLEMLER YAPILMALIDIR .
DANIŞMANLIK OFİSLERİ BÜROLARI -EMLAKÇILAR - İMAR BARIŞI DANIŞMANLIĞI YAPIYORUZ DİYEN EKİBİMİZ VAR DİYEN ARACILAR VE İŞ TAKİPÇİLERİ BU KONUDA EKSİK VE YETERSİZ BİLGİLENDİRME İLE VATANDAŞI MAĞDUR DURUMDA BIRAKABİLİRLER .
DİKKATLİ OLUNMALIDIR.
BİR DİĞER HUSUS DEVLET ERKANI TARAFINDAN BASINDA TV DE SOSYAL MEDYADA DİLE GETİRİLEN E DEVLET SİSTEMİ ÜZERİNDEN KENDİ BAŞVURULARINIZI KENDİNİZ YAPINIZ İBARESİ YANLIŞTIR. TAPUSU NET HİÇBİR SIKINTISI OLMAYAN KİŞİLER BUNU YAPABİLİRLER .
GENEL OLARAK MİMARLAR NEZARETİNDE TESPİT VE BAŞVURULARIN YAPILMASI DAHA AKILCI VE YERİNDE BİR KARAR OLACAKTIR.
BU İŞLEMLERİ ( YAPI KAYIT BELGESİ BAŞVURUSUNU) SİZLERE BELLİ ÜCRET TALEP EDEREK YAPMAK İSTEYEN ARACILAR DANIŞMANLIKLARA ALDANMAYINIZ .
ÖNCELİK YERİNİZİN SORUNSUZ OLDUĞUNUN TESPİT EDİLMESİ OLMALIDIR.
BİZ ARACI FİRMA -DANIŞMANLIK OFİSİ - İŞ TAKİPÇİSİ DEĞİLİZ.
SİZLERDE BU TÜR FİRMALARA İTİBAR ETMEYİNİZ . PARANIZI KAPTIRMAYINIZ .
LÜTFEN FİYAT YADA MALİYET NE TUTAR GİBİ SORULAR SORMAYINIZ.
BUNLARDAN ÖNCE YERİNİZİN UYGUN OLUP OLMADIĞINA BAKINIZ.
GEREKLİ ŞARTLARA HAİZ OLUP OLMADIĞINA BAKINIZ YETKİLİ KURUMLARDAN ÖĞRENİNİZ.
BELEDİYELER VE ÇEVRE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜKLERİ BU KONUDA SİZE YARDIMCI OLURLAR .
BİZLER (MİMARLIK FİRMALARI ) SADECE PROJELENDİRME YAPABİLİRİZ. SİZLERDEN SADECE HAZIRLANAN PROJE BEDELİNİ TALEP EDEBİLİRİZ.SİZLER DİLEDİĞİNİZ MİMARLIK OFİSLERİNE PROJELERİNİZİ HAZIRLATABİLİRSİNİZ .
DİĞER MASRAFLARINIZ YERİNİZİN ÖZELLİĞİNE GÖRE SİSTEME GİRİŞ YAPTIĞINIZDA SİSTEMİN HESAPLAMASI SONUCUNDA KENDİ ELİNİZ İLE DEVLETE YATIRACAĞINIZ HARÇLARDAN DOĞAN İŞLEMLERİNİZ İÇİN YAPACAĞINIZ ÖDEMELER OLACAKTIR .
BU YAZI VATANDAŞLARIMIZIN HATAYA DÜŞMEMESİ İÇİN BİLGİLENDİRME AMAÇLI YAZILARAK PAYLAŞILMIŞTIR.
BU YAZININ AÇIKLAYICI OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORSANIZ DAHA FAZLA KİŞİYE ULAŞMASI İÇİN PAYLAŞIMDA BULUNARAK DESTEK VEREBİLİRSİNİZ.
MİMARİ PROJELERİNİ BİZİM FİRMAMIZA HAZIRLATMAK İSTEYENLER
DETAYLI BİLGİ İÇİN İLETİŞİM KURABİLİRSİNİZ .
0546 252 25 16 SERKAN Serkan Paşa

TAPU NASIL ALINIR

İmar barışında tapu nasıl alınacak?
İmar barışında yapı kayıt belgesi alınan yapıya tapu da alınabiliyor. Tapunun alınabilmesi için öncelikle kat mülkiyetinin tesis edilmesi gerekiyor.
Yapı Kayıt Belgesi alındıktan sonra yapı ruhsatı alıp da yapı kullanma izin belgesi almamış veya yapı ruhsatı bulunmayan yapılarda, yapı kullanma izin belgesi aranmaksızın kullanım maksadı değişiklikleri de dahil olmak üzere tapuda cins değişikliği ve kat mülkiyeti tesisi yapılabilmesi için gerekenler şu şekilde sıralanıyor:
1) Yapı Kayıt Belgesi,
2) Mevcut yapının veya yapıların dış cepheler ve iç taksimatı bağımsız bölüm, eklenti, ortak yerlerinin ölçüleri ve bağımsız bölümlerin konum ve büyüklüklerine göre hesaplanan değerleriyle oranlı arsa payları, kat, daire, iş bürosu gibi nevi ile bunların birden başlayıp sırayla giden numarası ve bağımsız bölümlerin yapı inşaat alanı ve yapı maliklerini de gösteren ve (MİMAR ) tarafından yapılan ve ana gayrimenkulün yapı maliki veya bütün paydaşlarının imzaları alınarak imzalanan ve elektronik ortamda Tapu Müdürlüğüne ibraz edilen proje,
3) İmar planlarında umumi hizmet alanlarına denk gelen alanların terk edildiğine ilişkin ilgili belediyesinden alınan belge,
4) Bağımsız bölümlerin kullanılış tarzına, birden çok yapının varlığı halinde bu yapıların özelliğine göre hazırlanmış, kat mülkiyetini kuran yapı maliki veya malikleri tarafından imzalanmış yönetim plânı,
5) Yapı Kayıt Belgesi ile zemin ve mimari proje uyumunu gösteren özel harita mühendislik büroları veya Lisanslı Harita Kadastro Büroları (LİHKAB) tarafından düzenlenmiş olan zemin tespit tutanağı.
Bu belgelerle müracaat edildikten sonra, daha evvel Yapı Kayıt Belgesi için ödenen meblağ kadar bir bedelin genel bütçenin (B) işaretli cetveline gelir kaydedilmek üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığının merkez muhasebe birimi hesabına yatırılmasından sonra tapu müdürlüğünce belirtilen işlemler yapılıyor.
Bu fıkranın (b) bendinde belirtilen projeyi hazırlayan mimar ile (d) bendinde belirtilen zemin tespit tutanağını hazırlayan mühendisler bu belgelerin içeriklerinin doğruluğundan yapı malikleri ile birlikte hukuken sorumlu oluyor.
TÜM BUNLARI MIMARLIK OFİSLERİ TEK ELDEN SAĞLAYABİLİR. MUTLAKA MİMARLİK OFİSLERİNIN ÖNERDİĞİ BİLDİĞİ YERLER İLE İLETİŞİME GECINIZ.

Serkan Paşa 0546 252 25 16


Linkten detaylari ve işlem sıralamasını okuyabilir isleminizi yaptırmak icin ulaşabilirsiniz.


BASINDA   İMAR BARIŞI İLE İLGİLİ UYARILAR

Avukat Ali Yüksel, "İmar Barışı düzenlemesine başvurularda en çok yapılan hata binanın oturumunu, kat sayısını ve katların metrekaresini yanlış ölçülmesi. Bu nedenle başvurular ileride iptal olabilir. Gelecekte sıkıntı yaşamamak için uzmanlardan destek alınmalı" dedi.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca uygulamaya konulan "İmar Barışı" düzenlemesi kapsamında toplanan para 500 milyon liraya yaklaşırken, yaklaşık 100 bin yapı için de Yapı Kayıt Belgesi verildi. 
Gayrimenkul Hukuku Enstitüsü Başkanı avukat Ali Yüksel, "İmar Barışı düzenlemesine başvurularda en çok yapılan hata binanın oturumunu, kat sayısını ve katların metrekaresini yanlış ölçülmesi. Bu nedenle başvurular ileride iptalolabilir. Gelecekte sıkıntı yaşamamak için uzmanlardan destek alınmalı. İmarlı bir arsada bulunan binanın ise ne kadarı imar hakları içinde, ne kadarı dışında olduğunu iyi analiz etmek gerekiyor" diye konuştu.


BAŞVURU YAPMAYANA CEZA VAR .
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başvuruların 8 Haziran’da alınmaya başladığı imar barışına ilgi çığ gibi büyüyor. Türkiye genelinde var olan 13 milyona yakın mevzuata aykırı yapının imar barışı kapsamında kayıt altına alınması amaçlanıyor. Başvurusu onaylanana Yapı Kayıt Belgesi veriliyor.
Bugüne kadar 54 bin Yapı Kayıt Belgesinin verildiği imar barışından elde edilen gelirler ise kentsel dönüşüme kaynak olarak ayrılıyor.
İmar barışına başvurular e-devlet üzerinden yapılıyor. Başvuru sırasında yapının bilgileri giriliyor. Yapının değeri ve metrekaresine göre Yapı Kayıt Belgesi için ödenmesi gereken bedel hesaplanıyor.
Yapı Kayıt Belgesi bedeli, yapının bulunduğu arsanın 29/7/1970 tarihli ve 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanununa göre belirlenen emlak vergi değeri ile yapının yaklaşık maliyet bedelinin toplamı üzerinden, konutlarda yüzde üç, ticari kullanımlarda yüzde beş oranında hesaplanıyor.
Yapı Kayıt Belgesi 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için veriliyor. Her yapıya bir adet belge düzenleniyor.
Ancak kimi kaçak yapı sahipleri imar barışına başvurmak istemeyebiliyor. Peki, bu durumda imar barışına başvurulmazsa ne olur?
İmar kirliliği oluşturana hapis cezası
Dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin konuya ilişkin yapmış olduğu açıklamada imar kirliliğinde keyfiyet devam ederse hapis cezasının uygulanacağını vurgulamıştı. Özhaseki, “13 tane imar affı var. Böyle olunca her birisi tetiklemiş bu işi. Bundan sonra olmamasının yolu birincisi cezai tedbir. Eski göçler de kalmadı. İmarda da ev yapılacak o kadar konut alanı var ki, açıldı. Müthiş bir ihtiyaç da yok. Keyfiyet devam ederse hapis cezası da var. En son Yargıtay bir karar verdi. Diyor ki, vatandaşın biri ceza almış ertelenmesini istiyor. Yargıtay diyor ki, bunu senin düzeltme imkanın vardı yapmadın, sana süre verildi yine yapmadın, senin cezan ertelenemez. Bunu biz belediyelere gönderiyoruz. Bir yıldan beş yıla kadar bu işi, imar kirliliği oluşturanlara ceza var bundan sonra.” diye konuştu
06 Temmuz 2018 - 15:20
·         Milliyet.com.tr » 
·         Bursa Haberleri » 
·         Haber

İmar Barışı Dolandırıcılarına Dikkat
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), 13 milyon yapıyı ilgilendiren imar barışını ele aldı. Her yapı kayıt belgesi alanın kat mülkiyetine geçeceğini sanmanın yanlış olduğunu belirten uzmanlar, SMS, e-devlet şifresi isteme gibi çeşitli yollarla vatandaşları dolandırmaya çalışanlara karşı dikkatli olunmasını istedi.
BTSO’nun Altıparmak hizmet binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Alparslan Şenocak, Çevre ve Şehircilik ile Maliye Bakanlıkları tarafından hazırlanan, ‘yapı kayıt belgesi verilmesine ilişkin usul ve esaslar’ başlıklı tebliğin 6 Haziran tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini söyledi. Yapılan düzenlemenin 13 milyon yapıyı ve yaklaşık 40 milyonluk nüfusu ilgilendirdiğini kaydeden Şenocak, “Türkiye’deki toplam 26 milyon yapı stoğunun ancak yüzde 35’inin imara uygun olduğu biliniyor. Bu noktada uygulamaya alınan imar barışı, vatandaşlarımızın devlet ile arasındaki ihtilaflarının sona erdirilmesi ve yaşanan ekonomik sorunların kökten çözülmesi adına önemli bir adım oldu” diye konuştu.
1 aylık sürede yapı kayıt belgesi almak için başvuran yapı sahibi sayısının 1,8 milyonu aşmasının uygulamanın gerekli olduğunu gözler önüne serdiğini kaydeden Şenocak, “Bursa’da 1,1 milyon yapıdan yaklaşık 600 bininin imar ve ruhsat sorunu olduğu öngörülüyor. 80 bini konut olmak üzere toplamda 88 bin imar barışı başvurusunun bulunduğu Bursa, İstanbul, Ankara ve Konya’nın ardından Türkiye’de imar barışına en fazla başvuru yapılan 4. il mevkiinde yer alıyor. Bu anlamda imar barışının Bursa’daki imar sorununun çözümüne önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum.” şeklinde konuştu.
Çevre ve Şehircilik İl Müdür Vekili Cemalleddin Başaran, Türkiye’de ‘imar barışı’ ile ilgili düzenleme ve esaslarla ilgili halkı bilinçlendirmeye yönelik toplantılar gerçekleştirdiklerini söyledi. Şu anda Bursa’da 80 bin tane bağımsız birim, 8 bine yakın da ticari mekân için başvuru yapıldığına dikkati çeken Başaran, imar barışını fırsat bilen dolandırıcılara karşı önemli bir ikazda bulundu. Başaran, “E-devlet şifrelerini alarak vatandaşlarımızı dolandırmak isteyen şahıslara dikkat etmeliyiz. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüzde danışman birimlerini kurduk. Burada vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına cevap vermeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
Cemaleddin Başaran, imar barışı ile ilgili önemli bir uyarıda daha bulundu. Cep telefonları vasıtasıyla gönderilen imar barışına ilişkin SMS’lere karşı uyaran Başaran, “‘Şu IBAN numarasına parayı yatırın, tapunuzu alın’ SMS’lerine asla itibar etmeyin. Dolandırıcıların yeni başlattığı bir yöntem. İmar barışı ödemeleri şu anda sadece Ziraat Bankası’na yapılabiliyor. PTT ve birçok bankalarla ilgili görüşmeler sürüyor. Ödemeleri sadece bu noktalara yapın.” ifadelerini kullandı.
BTSO Meclis Üyesi ve Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Ali Faruk Çolak, ‘yapı kayıt belgesi’nin ruhsatsız ve ruhsatlı-yapı kullanma izni olmayan binaların yapı kayıt belgesi ile resmileştirmesi anlamına geldiğini ifade etti. “Ruhsatlandırma değil, kayıt belgesidir. Her yapı kayıt belgesi alan tapu alacak bir durum yok.” diyen Çolak, “Kayıt belgesi, binanın imar yönünde kaçak ve cezalı duruma düşmesi gibi bütün olumsuzluklara karşı zırha bürünmesini sağlayan bir belgedir. Şu ana kadarki kayıt dışı, yapılaşması olan tüm yapıların bir şekilde envartere girmesi anlamına geliyor. İmarlı ve ruhsatlı muamelesi görmesi anlamına geliyor. Yapı kayıt belgesini tüm vatandaşlarımızın almasını tavsiye ediyoruz” dedi.
“Evraklarınızı getirin biz tapunuzu verelim diyen firmalara karşı dikkat olun” ikazında bulunan Çolak, “Burada tapu dağıtılması söz konusu değil. Her yapı kayıt belgesi alan kat mülkiyetine geçecek şeklinde bir algı oluşmuştur. Bu bir hatadır. Kat mülkiyetine geçmeniz için hisseliyseniz, bütün hissedarlardan muaffakiyet almanız, hisseli değilseniz ise imar planına uygun vaziyette olmanız gerekmektedir. Eğer bu şartları sağlıyorsanız, kat mülkiyetine geçebilirsiniz. Parselinizin tapu alıp almayacağı konusunda mutlaka bir mühendis ve mimar arkadaşa danışın” şeklinde konuştu
“Tapu almak için yeterli şartlar olgunlaşmadı”
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün kat mülkiyeti işlemine geçiş noktasında henüz bir genelge yayınlamadığına dikkati çeken Çolak, “Bu konuda yakın zamanda bir genelge yayınlanabilir. Yayınlandıktan sonra harita mühendislik bürolarına gidilerek zemin tespit tutanağı hazırlanması gerekiyor. Eş zamanlı olarak mimarlık bürolarına gidilmeli. Bunların yanı sıra belediyeden yapnın imara uygunluğuna dair belge alınmalıdır. Bunları toparladıktan sonra Tapu Müdürlüğüne giderek kat mülkiyetine geçiş yapabilirsiniz.”
BTSO Meclis Üyesi ve İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD) Başkanı Mustafa Andıç, milyonlarca binanın ‘İmar Barışı’ ile kayıt altına alınmasını önemsediklerini ifade ederek, “İmar barışının, devlet ve milletin karşı karşıya gelmesini bir nebze de durduracak olması önemli. Yapıların kayıt altına alınmasıyla kentsel dönüşüm süreci daha rahat planlanacaktır” ifadelerini kullandı.
Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Ömer Faruk Şahin, yapıların ‘imar barışı’ ile birlikte kentsel dönüşüm politikalarına da entegre olması gerektiğini belirterek, “Kent estetiği ve şehircilik önemli bir konu. Mimarlar Odası olarak yaşanabilir kent istiyoruz. İmar barışından sonra çöküntü yapı ve rezrvlerin yeniden düzenlenmesi sağlanmalıdır” dedi.


https://katmulkiyeti.wixsite.com/mimariproje
https://imarbarisibasvuruguvenilirfirma.blogspot.com/
https://bursakatmulkiyeti.wordpress.com/
https://bursaimarbarisicom.simplesite.com
https://imarbarisibursa.mozello.com/
https://katmulkiyeti.wixsite.com/katmulkiyeti
https://bursakatmulkiyeti.blogspot.com/
https://imarbarisibursa.blogspot.com/
https://imaraffibursa.blogspot.com/
https://imar-barisi-com.tr.gg
https://imar-barisi-bursa-com.site123.me/
https://imar-bars-basvuru.business.site/
https://ariturkmimarlikimarbarisi.blogspot.com/
https://katmulkiyetibursa.blogspot.com/
https://katmulkiyetibasvuru-com.tr.gg
https://imarbarisicom.tr.gg
https://kat-mulkiyeti-bursa.blogspot.com/
https://bursaimarbarisi.blogspot.com/
https://imarbarisiyonetmeligi.blogspot.com/
https://kat-mulkiyeti.blogspot.com/
https://imaraffibursa.wixsite.com/website
https://imaraffi.tr.gg
https://ruhsatprojeleri.blogspot.com/
https://classroom.google.com/u/1/c/MTU5NDYxNzY5MDFa
https://projedanismanibursa.blogspot.com/
https://youtu.be/VETjF-toX8Y
https://youtu.be/EYm0l5YBIKU
https://youtu.be/C-7cmMPBYgc
https://youtu.be/qLwJJNrU9lA

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hazineye ve belediyeye ait taşınmazlar üzerindeki yapılar

Hazineye ve belediyeye ait taşınmazlar üzerindeki yapılar MADDE 7 –  (1) Yapı Kayıt Belgesi alınan yapıların Hazineye ait taşınmazlar üzerine inşa edilmiş olması halinde, bu taşınmazlardan özel kanunları kapsamında kalan ve bu özel kanunlara göre değerlendirilmesi gerekenler dışında kalanlar Bakanlığa tahsis edilir. Tahsis işleminden sonra, Yapı Kayıt Belgesi sahipleri ile bunların kanuni veya akdi haleflerinin talepleri üzerine bu taşınmazlar Bakanlıkça rayiç bedel üzerinden doğrudan satılır. Rayiç bedel Bakanlıkça tespit edilir veya ettirilir. Bu suretle yapılacak satışlarda satış bedeli, en az yüzde onu peşin ödenmek üzere beş yıla kadar taksitlendirilebilir. Taksit tutarlarına ödeme tarihine kadar kanunî faiz oranının yarısı uygulanır. (2) Taşınmazın yüzölçümü büyük olmakla birlikte üzerindeki yapının küçük bir alanı kaplaması halinde yapının bulunduğu alan ifraz edilerek, ifrazın mümkün olmaması durumunda taşınmaz hisseli olarak satışa konu edilir. (3) Birinci fıkra uyarınc
https://imaraffi.tr.gg/ bursa imar affi , imar barışı , İnegöl , Yenişehir ,İmar affı mı, imar barışı mı? , İmar barışı ile kat mülkiyeti alınabilinecek mi?  ,  İmar barışı sonrası alınacak "Yapı Kayıt Belgesi" ne zamana kadar geçerli olacak , Bina, hazine arazisi üzerindeyse ne yapılacak , imar  affı İnegöl , HANGİ YAPILAR, "YAPI KAYIT BELGESİ" ALAMAZLAR , İMAR BARIŞI BAŞVURUSU E-DEVLET ÜZERİNDEN NASIL YAPILIR , İmar Barışı Kayıt Başvurusu  ,  İmar affı barışı son dakika , 2018 , temmuz , ağustos , eylül , ekim , İmar affı barışı 2018 başvurusu , Tapular ne zaman verilecek , İmar Barışı bedeli ,   YAPI KAYIT BELGESİ İLE YAPINIZ YASAL STATÜ KAZANSIN: Yapı kayıt belgesi; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve yetkilendireceği kuruluşlara 31 Aralık 2018'e kadar başvurulması ve gerekli şartların yerine getirilmesi halinde imar mevzuatına aykırı inşa edilen yapıların kayıt altına alınması için verilen bir belgedir. Yapının ve arsasının mülki

Yapı kayıt belgesi düzenlenemeyecek yapılar

Yapı kayıt belgesi düzenlenemeyecek yapılar MADDE 8 –  (1) Yapı Kayıt Belgesi; a)  18/11/1983  tarihli ve 2960 sayılı Boğaziçi Kanununda tanımlanan Boğaziçi sahil şeridi ve öngörünüm bölgesi içinde, 3194 sayılı Kanunun geçici 16  ncı  maddesi uyarınca adı geçen Kanuna eklenmiş olan kroki ile listede sınır ve koordinatları gösterilen alanda, b) İstanbul tarihi yarımada içinde 3194 sayılı Kanunun geçici 16  ncı  maddesi uyarınca adı geçen Kanuna eklenmiş olan kroki ile listede sınır ve koordinatları gösterilen alanlarda, c)  19/5/2014  tarihli ve 6546 sayılı Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı Kurulması Hakkında Kanunun 2  nci  maddesinin birinci fıkrasının (e) bendinde belirlenmiş Tarihi Alanda, ç) Üçüncü kişilere ait özel mülkiyete konu taşınmazlar üzerinde, d) Kesinleşmiş planlar neticesinde sosyal donatı alanı olarak belirlenmiş ve Maliye Bakanlığınca aynı amaçla değerlendirilmek üzere ilgili kurumlara tahsis edilmiş Hazineye ait taşınmazlar üzerinde, b