Ana içeriğe atla

Hazineye ve belediyeye ait taşınmazlar üzerindeki yapılar

Hazineye ve belediyeye ait taşınmazlar üzerindeki yapılar
MADDE 7 – (1) Yapı Kayıt Belgesi alınan yapıların Hazineye ait taşınmazlar üzerine inşa edilmiş olması halinde, bu taşınmazlardan özel kanunları kapsamında kalan ve bu özel kanunlara göre değerlendirilmesi gerekenler dışında kalanlar Bakanlığa tahsis edilir. Tahsis işleminden sonra, Yapı Kayıt Belgesi sahipleri ile bunların kanuni veya akdi haleflerinin talepleri üzerine bu taşınmazlar Bakanlıkça rayiç bedel üzerinden doğrudan satılır. Rayiç bedel Bakanlıkça tespit edilir veya ettirilir. Bu suretle yapılacak satışlarda satış bedeli, en az yüzde onu peşin ödenmek üzere beş yıla kadar taksitlendirilebilir. Taksit tutarlarına ödeme tarihine kadar kanunî faiz oranının yarısı uygulanır.
(2) Taşınmazın yüzölçümü büyük olmakla birlikte üzerindeki yapının küçük bir alanı kaplaması halinde yapının bulunduğu alan ifraz edilerek, ifrazın mümkün olmaması durumunda taşınmaz hisseli olarak satışa konu edilir.
(3) Birinci fıkra uyarınca yapılan satışlardan elde edilen gelirler genel bütçenin (B) işaretli cetveline gelir kaydedilmek üzere, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının merkez muhasebe birimi hesabına yatırılır. Bu gelirler hakkında 29/6/2001 tarihli ve 4706 sayılı Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunun 5 inci maddesinin beşinci fıkrası hükmü uygulanmaz.
(4) Belediyelerin özel mülkiyetinde olan taşınmazlar üzerine inşa edilmiş olan yapılara Yapı Kayıt Belgesi verilebilir. Böyle bir durumda, Yapı Kayıt Belgesi sahipleri ile bunların kanuni veya akdi haleflerinin talepleri üzerine bedeli ilgili belediyesine ödenmek kaydıyla taşınmazlar rayiç bedel üzerinden belediyelerce doğrudan bunlara satılır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İMAR BARIŞI HAKKINDA HERŞEY BURADA

İMAR BARIŞI NELERDEN OLUŞUR. KİMLER BAŞVURU YAPAR NASILMI ? SON SATIRA KADAR OKUYUN BİLGİ SAHİBİ OLUN 1-YAPI KAYIT BELGESİ YAPI KAYIT BELGESİ NEDİR? NE İŞE YARAR ? Yapı kayıt belgesi imar barışı kapsamında ilk başvuru işlemidir ve yapınızın tespit edilmesini sağlayan bir beyandır.Bu beyanı vererek ELEKTRİK ABONELİĞİ SU ABONELİĞİ DOĞALGAZ ABONELİĞİ VARSA PARA CEZALARI İPTALİ - YIKIM KARARI İPTALİ - HAPİS CEZASI İPTALİ OLMASINI SAĞLAR..... TAPU YERİNE GECMEZ. a-)Yapı kayıt belgesi başvurusu hatasız ve eksiksiz doldurulmalıdır. Formu hatasız doldurmak önemlidir .Hatalı başvuru yapılması halinde belge iptal edilir KAT MÜLKİYETİ ALMAK İSTEYENLER TAPULARINI AYIRMAK İSTEYENLER KAT MÜLKİYETİ NE BAŞVURU YAPMALIDIRLAR . KAT MÜLKİYETİNE BAŞVURMAK İÇİN YAPI KAYIT BELGESİ ALINMASI ZORUNLUDUR . KARŞILAŞILAN GENEL SORUNLAR HİSSELİ OLAN TAPULARDA SÖZLEŞME VE TAAHHÜTNAME İLE ALINMIŞ HİSSELİ ARAZİLERDE VE BELEDİYELERİN YAPMIŞ OLDUĞU ŞUURLANDIRMA DAN SONRA YEŞİL ALANA BIRAKILMIŞ P...
https://imaraffi.tr.gg/ bursa imar affi , imar barışı , İnegöl , Yenişehir ,İmar affı mı, imar barışı mı? , İmar barışı ile kat mülkiyeti alınabilinecek mi?  ,  İmar barışı sonrası alınacak "Yapı Kayıt Belgesi" ne zamana kadar geçerli olacak , Bina, hazine arazisi üzerindeyse ne yapılacak , imar  affı İnegöl , HANGİ YAPILAR, "YAPI KAYIT BELGESİ" ALAMAZLAR , İMAR BARIŞI BAŞVURUSU E-DEVLET ÜZERİNDEN NASIL YAPILIR , İmar Barışı Kayıt Başvurusu  ,  İmar affı barışı son dakika , 2018 , temmuz , ağustos , eylül , ekim , İmar affı barışı 2018 başvurusu , Tapular ne zaman verilecek , İmar Barışı bedeli ,   YAPI KAYIT BELGESİ İLE YAPINIZ YASAL STATÜ KAZANSIN: Yapı kayıt belgesi; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve yetkilendireceği kuruluşlara 31 Aralık 2018'e kadar başvurulması ve gerekli şartların yerine getirilmesi halinde imar mevzuatına aykırı inşa edilen yapıların kayıt altına alınması için verilen bir belgedir. Yapının ve arsas...