Ana içeriğe atla
https://imaraffi.tr.gg/
bursa imar affi , imar barışı , İnegöl , Yenişehir ,İmar affı mı, imar barışı mı? , İmar barışı ile kat mülkiyeti alınabilinecek mi?
 ,  İmar barışı sonrası alınacak "Yapı Kayıt Belgesi" ne zamana kadar geçerli olacak , Bina, hazine arazisi üzerindeyse ne yapılacak , imar  affı İnegöl , HANGİ YAPILAR, "YAPI KAYIT BELGESİ" ALAMAZLAR , İMAR BARIŞI BAŞVURUSU E-DEVLET ÜZERİNDEN NASIL YAPILIR , İmar Barışı Kayıt Başvurusu  ,  İmar affı barışı son dakika , 2018 , temmuz , ağustos , eylül , ekim , İmar affı barışı 2018 başvurusu , Tapular ne zaman verilecek , İmar Barışı bedeli ,





 




YAPI KAYIT BELGESİ İLE YAPINIZ YASAL STATÜ KAZANSIN:
Yapı kayıt belgesi; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve yetkilendireceği kuruluşlara 31 Aralık 2018'e kadar başvurulması ve gerekli şartların yerine getirilmesi halinde imar mevzuatına aykırı inşa edilen yapıların kayıt altına alınması için verilen bir belgedir. Yapının ve arsasının mülkiyet durumu, yapı sınıf ve grubu, diğer hususlar bakanlıkça hazırlanan Yapı Kayıt Sistemi'ne, yapı sahibinin beyanına göre kaydedilecek. Bu kapsamdan afet risklerine hazırlık kapsamında ruhsatsız; ruhsat ve eklerine veya imar mevzuatına aykırı olan yapıların kayıt altına alınması, dönüşüm projelerine finans sağlanarak dönüşümün daha hızlı ve etkin yapılması amacıyla 31 Aralık 2017'den önce inşa edilen yapılar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve yetkilendireceği kuruluşlara 31 Aralık 2018'e kadar başvurulması ve gerekli şartların yerine getirilmesi halinde Yapı Kayıt Belgesi verilebilecek.







YAPI KAYIT BELGESİ İLE YAPINIZ YASAL STATÜ KAZANSIN. YAPI KAYIT BELGESİ BAŞVURUNUZU ŞAHSİ OLARAK YAPABİLİRSİNİZ. 
DİKKAT:
Yapı Kayıt Belgesi düzenlenmesi safhasında e-Devlet sistemi üzerinden veya kurum ve kuruluşlara yapılan müracaatta yalan ve yanlış beyanda bulunanlar hakkında 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun "Resmi belgenin düzenlenmesinde yalan beyan" başlıklı 206'ıncı maddesi uyarınca suç duyurusunda bulunulacak.

























DETAYLAR


İMAR BARIŞINDAN HANGİ YAPILAR FAYDALANACAK?
31 Aralık 2017 tarihinden önce ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapılmış kırsal ve kentsel alanlardaki tüm yapılar İmar Barışı'ndan yararlanabilecek. Sadece Boğazici Sahil Şeridi ve öngörünüm bölgesi ile İstanbul Tarihi Yarımadanın Sultanahmet ve Süleymaniye çevresi ve Gelibolu Tarihi Alan’da belirlenen yerler bu kapsamın dışında tutulacak. Ayrıca başkasına ait taşınmazlar üzerinde yapılan yapılar ile hazineye ait olup sosyal donatı için tahsisli arazi üzerindeki yapılara da yapı kayıt belgesi düzenlenemeyecek.
İMAR BARIŞI KAPSAMINDA KAT MÜLKİYETİNE GEÇİŞ OLACAK MI?
İskan alınamadığından kat mülkiyeti kurulamayan yapılarda yapı kayıt belgesi alındıktan sonra aşağıdaki koşullarla cins değişikliği ve kat mülkiyeti tesis edilebilecek. Yapı kayıt belgesi alındıktan sonra maliklerin tümünün muvafakat etmeleri ve varsa umumi hizmete ayrılan yerlere denk gelen alanların terk edilmesi şartıyla, yapı kullanma izin belgesi aranmaksızın, tapuda bu yapıyla ilgili cins değişikliği ve kat mülkiyeti tesis edilebilecek. Yani kat mülkiyetinin kurulması için maliklerin tamamının anlaşması ve imar planında, yol, yeşil alan, park gibi alanların terk edilmesi gerekiyor.
Bu durumda, daha önce yapı kayıt belgesi bedeli olarak ödenen bedel kadar bir bedel daha ödenecek.
Yapı Kayıt Belgesi aldıktan sonra isteyen malikler tapuya müracaat ederek ve yapı kayıt belgesi için ödenen bedel kadar ilave ödeme yaparak, cins değişikliği ve kat mülkiyeti tesis edebilecek

HAZİNE TAŞINMAZI ÜZERİNDEKİ YAPILARIN DURUMU?
Hazine taşınmazı üzerindeki yapılara da yapı kayıt belgesi verilebilecek. Hazine taşınmazı üzerindeki yapı sahipleri yapı kayıt belgesi aldıktan sonra yapının bulunduğu arsayı satın almak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığına müracaat edebilecek ve yıllardır kullandıkları arsalarını rayiç bedel üzerinden satın alabilecekler.
İmar Kanununa göre alınmış yıkım kararları ile tahsil edilemeyen para cezaları iptal edilecek. Yapı kayıt sahipleri kendi mülklerini ekonomik bir değer olarak gösterebilecek.
ÖNEMLİ
Form doldurulduktan sonra, 24 saat içinde şahsın mobil telefonuna banka hesabı ve yatırılması gereken bedele ilişkin bilgi mesajı gelecek. Yalan ve yanlış beyanda Yapı Kayıt Belgesi iptal edilecek, ödedikleri para Hazine’ye gelir kaydedilecek. İnşaat halindeki yapılar da yapı kayıt belgesi alabilecek. Düzenleme kapsamında Yapı Kayıt Belgesi bedeli, yapının bulunduğu arsanın 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu’na göre belirlenen emlak vergi değeri ile yapının yaklaşık maliyet bedelinin toplamı üzerinden, konutlarda yüzde 3, ticari kullanımlarda yüzde 5 olarak belirlendi. Yapıların yaklaşık maliyet bedeli 200 TL ile 2 bin TL arasında değişiyor. Başvurular, 31 Ekim 2018’e kadar devam edecek. Yapı Kayıt Belgesi bedeli ise 31 Aralık 2018’e kadar ödenecek. Bakanlar Kurulu bu süreleri 1 yıla kadar uzatabilecek.

YALAN YANLIŞ BEYAN KAPSAMINA DÜŞMEMEK İÇİN MİMARLIK FİRMALARINA BAŞVURU YAPARAK PROFESYONEL YARDIM TALEP EDİNİZ. MİMARA HAZIRLATACAĞI MİMARİ PROJE KAT İRTİFAKI PROJESİ MHAL ALAN HESAPLARI CETVELİ YÖNETİM PLANI VE HARİTA MÜHENDİSİSN HAZIRLAYACAĞI ZEMİN APLİKASYON PLANI İLE KAT MÜLKİYETİ BAŞVURUSU YAPILABİLECEĞİ UNUTULMAMALI MUTLAKA İLK İŞ MİMARLIK OFİSLERİNE BAŞVURULMALIDIR  TAPU SAHİBİNİN KENDİ BAŞINA HAREKET EDEREK HATALI İŞLEM YAPMASI YASADA KANUN MADDESİ İLE BELİRTİLDİĞİ ŞEKİLDE HAK İPTALİNE PARA İADESİ OLMAYACAĞI İÇİN MAĞDURİYETİNE SEBEP OLACAKTIR ..
SİZE VERİLEN HAKLARI KULAKTAN DOLMA BİLGİLERLE VE .KENDİ ELİNİZ İLE YOK ETMEYİNİZ .



TAAHHÜTNME KARŞILIĞI YAPILMIŞ HİSSELİ ŞEKİLDE SATIŞI YAPILMIŞ ARSALAR ÜZERİNDE BULUNAN YAPILAR İÇİN  ..İLK KATINI İZİNLİ DAHA SONR ÜZERİNİ KAÇAK ÇIKMIŞ YAPILAR İÇİN . KAT İRTİFAKI ALMIŞ KAT MÜLKİYETİ ALAMAMIŞ YAPILAR İÇİN . İŞLEMLERİNİZİ EKSİKSİZ YAPMAK İÇİN BİZE GELİN


İMAR AFFI ile ilgili görsel sonucu





2 AŞAMALI İŞLEMİN İLKİ YAPI KAYIT BELGESİ BAŞVURUSU : BUNU E-DEVLET ÜZERİNDEN TAPUSAHİPLERİ  KENDİLERİ BAŞVURU YAPABİLİR.

YAPI KAYIT BELGESİ
ELEKTRİK ABONELİĞİ
SU ABONELİĞİ
DOĞALGAZ ABONELİĞİ

VARSA PARA  CEZALARI İPTALİ
YIKIM KARARI İPTALİ

HAPİS CEZASI İPTALİ

OLMASINI SAĞLAR..... TAPU YERİNE GECMEZ.


TAPU VE KAT MÜLKİYETİ İSTEYENLER  BİR MİMARLIK OFİSİNE BAŞVURU YAPARAK


1- MİMARİ PROJE
2-ZEMİN TESPİT ÖLÇÜMLERİ
3- MAHAL ALAN HESAPLARI
4-APLİKASYON KROKİSİ
5-KAT PLANLARINI GÖSTEREN BİNA YÖNETİM PLANI

HAZIRLATMALARI GEREKMEKTEDİR ....

PROJESİ HAZIRLANAN YAPI İÇİN  LİHKAP A TAPU CİNS DEĞİŞİKLİĞİ MÜRACATI YAPACAKLARDIR .
SONRASINDA EVRAKLARI TAPUYA GİDEREK KAT MÜLKİYETİ TAPULARI ÇIKACAKTIR..

NOT :

KAT MÜLKİYETİ 1 BİNANIN BÜTÜNÜNE VERİLİR. KAT MÜLKİYETİ ALMAK İSTEYEN BİNALARDA BÜTÜN KAT MALİKLERİ VE HAKSAHİPLERİNİN ONAYI İMZASI GEREKİR..

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI ile ilgili görsel sonucu




 



www.imaraffi.tr.gg
www.imaraffi.de.tl



ARITÜRK MİMARLIK


ADRES : KARAMAN MAH . KORAY SOK . NO: 1 NİLÜFER / BURSA

İLETİŞİM : / WHATSAP

SERKAN  = 0546 252 25 16


WHATSAPTAN MSJ ATABİLİRSİNİZ..

imar affı bursa

imar barışı bursa

imar barışı kimler faydalanır

kaçak kat imar barışı


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hazineye ve belediyeye ait taşınmazlar üzerindeki yapılar

Hazineye ve belediyeye ait taşınmazlar üzerindeki yapılar MADDE 7 –  (1) Yapı Kayıt Belgesi alınan yapıların Hazineye ait taşınmazlar üzerine inşa edilmiş olması halinde, bu taşınmazlardan özel kanunları kapsamında kalan ve bu özel kanunlara göre değerlendirilmesi gerekenler dışında kalanlar Bakanlığa tahsis edilir. Tahsis işleminden sonra, Yapı Kayıt Belgesi sahipleri ile bunların kanuni veya akdi haleflerinin talepleri üzerine bu taşınmazlar Bakanlıkça rayiç bedel üzerinden doğrudan satılır. Rayiç bedel Bakanlıkça tespit edilir veya ettirilir. Bu suretle yapılacak satışlarda satış bedeli, en az yüzde onu peşin ödenmek üzere beş yıla kadar taksitlendirilebilir. Taksit tutarlarına ödeme tarihine kadar kanunî faiz oranının yarısı uygulanır. (2) Taşınmazın yüzölçümü büyük olmakla birlikte üzerindeki yapının küçük bir alanı kaplaması halinde yapının bulunduğu alan ifraz edilerek, ifrazın mümkün olmaması durumunda taşınmaz hisseli olarak satışa konu edilir. (3) Birinci fıkra uyarınc

Yapı kayıt belgesi düzenlenemeyecek yapılar

Yapı kayıt belgesi düzenlenemeyecek yapılar MADDE 8 –  (1) Yapı Kayıt Belgesi; a)  18/11/1983  tarihli ve 2960 sayılı Boğaziçi Kanununda tanımlanan Boğaziçi sahil şeridi ve öngörünüm bölgesi içinde, 3194 sayılı Kanunun geçici 16  ncı  maddesi uyarınca adı geçen Kanuna eklenmiş olan kroki ile listede sınır ve koordinatları gösterilen alanda, b) İstanbul tarihi yarımada içinde 3194 sayılı Kanunun geçici 16  ncı  maddesi uyarınca adı geçen Kanuna eklenmiş olan kroki ile listede sınır ve koordinatları gösterilen alanlarda, c)  19/5/2014  tarihli ve 6546 sayılı Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı Kurulması Hakkında Kanunun 2  nci  maddesinin birinci fıkrasının (e) bendinde belirlenmiş Tarihi Alanda, ç) Üçüncü kişilere ait özel mülkiyete konu taşınmazlar üzerinde, d) Kesinleşmiş planlar neticesinde sosyal donatı alanı olarak belirlenmiş ve Maliye Bakanlığınca aynı amaçla değerlendirilmek üzere ilgili kurumlara tahsis edilmiş Hazineye ait taşınmazlar üzerinde, b